Houtzagerij

 

Historie van de houtzagerij
De houtzagerij in 1932 door Christiaan Peeters opgericht. Frans Meeusen begon daar te werken in 1946 toen hij nog maar 14 jaar oud was. In 1958 is Frans Meeusen verder gegaan met de houtzagerij, eerst met zijn vader en later in 1966 zelfstandig. Eerst was de houtzagerij meer gericht op timmerwerk, zoals meubels en woningbouw. Nu, ruim 90 jaar later, is de houtzagerij nog steeds in werking, nu onder de naam Meeusenwoods. Ondanks de veranderingen bleef het respect voor het hout, de traditie en de natuur onaangetast. Het blijft een ambacht waar de klanten voor blijven komen.

De houtzager

Een boomzaagmachine van de houtzagerij vereist vakmanschap omdat het bedienen ervan kennis en ervaring vereist. Het juist instellen van de zaagmachine voor verschillende houtsoorten en formaten, het zorgen voor nauwkeurige zaagsneden en het handhaven van veiligheidsprotocollen zijn allemaal essentiële aspecten van het vakmanschap dat onze houtzager moet beheersen.

Bovendien is het begrijpen van de mechanica van de machine, onderhoudsbehoeften en probleemoplossing cruciaal om de machine efficiënt en veilig te laten functioneren. Het beheersen van deze vaardigheden vergt tijd en praktijk, en daarom wordt het bedienen van een boomzaagmachine beschouwd als een vakmanschap.